Paula Flutur
fondatorul Better People, psiholog clinician, psihoterapeut și specialist în psihologie organizațională

M-am născut în Galaţi şi am crescut într-o comună din apropierea Galaţiului. Ştiu sigur despre mine că eram determinată, neînfricată şi cu o imaginaţie briliantă. Îmi plăcea mult să descopăr noi locuri cu prietenele mele şi alor mei le era foarte greu să mă controleze pentru că nu le spuneam când plecam de acasă.
La 14 ani am plecat la liceu în Galaţi şi am studiat Filologie. Eram un copil timid, care învăţa bine, însă nu ieseam nici cum în evidenţă.
La 15 ani am avut un accident, mergând cu bicicleta m-a lovit o maşină. Evenimentul a fost ca un restart pentru mine. M-am trezit vulnerabilă şi neînţeleasă iar în contextul acesta am aflat ce face un psiholog. Pentru mine, a fost o binecuvântare procesul psihoterapeutic, am înţeles multe despre mine şi am vindecat la fel de multe, m-a ajutat să traversez adolescenţa cu mai multă prezenţă şi conştientizare. Acela a fost momentul în care am spus că ‘’asta vreau sa fac şi eu când voi fi mare’’.
Am făcut Facultatea de Psihologie la Universitatea Bucureşti şi am lucrat din timpul facultăţii: terapie cu copii cu autism şi recrutare. Toate au fost o oportunitate de învăţare şi dezvoltare pentru mine, scoţându-mă din zona de confort.
Zona de business arăta bine şi simţeam că mă poate dezvolta mult şi astfel am ales sa fac un Master de Resurse Umane şi să lucrez intr-o companie pe recrutare şi dezvoltare organizaţională. Dupa 4 ani de organizaţii mari, m-am simţit pregătită pentru a începe formarea în psihoterapie şi am început timid să lucrez cu câţiva clienţi. Aici începe drumul meu de învaţare şi explorare a rolului de psihoterapeut.
În martie 2020, odată cu pandemia, a apărut şi Better People. Atunci, am crezut că mi-am ales cel mai prost moment istoric în care să fac curajoasa mişcare către antreprenoriat. De atunci, pun în fiecare zi câte o căramidă la visul meu şi ajung din ce în ce la mai mulţi oameni. Acest lucru îmi umple inima de bucurie şi simt că sunt pe un drum potrivit mie.
În tot acest timp am cunoscut sute de oameni în diferite stadii și contexte din viața lor, cum ar fi: schimbarea job-ului, a relației, a stării de sănătate. Am înțeles că fiecare situație este unică și are nevoie de o abordare unică, că suportul emoțional în astfel de momente îi ajută pe oameni să ajungă la cea mai bună versiune a lor. Despre ce e drumul meu? Vreau să aduc o schimbare prin existența mea: în felul în care e percepută psihologia în România.
Adelina Mariţiu
Psiholog şi psihoterapeut în formare, trainer şi consilier personal branding

De când eram copil, mă captivau poveștile oamenilor. În romane, poezie, muzică, filme, discuții în jurul mesei, în curțile vecinilor sau întrebându-i la nesfârșit pe bunici despre istoricul familiei.
Jung spunea că fiecare om are o poveste și că tulburările apar atunci când povestea personală a fost negată sau respinsă, iar vindecarea și integrarea vin când persoana își descoperă sau redescoperă propria poveste de viață.
Îmi aduce multă bucurie să descopăr poveștile oamenilor, să îi ghidez să obțină mai multă claritate și compasiune de sine, să își găsească resursele interioare pentru a depăși situațiile dificile și pentru a trăi în aliniere cu sufletul lor.
Dragostea de povești m-a condus inițial să studiez jurnalism și scriere creativă, iar apoi să concep strategii de comunicare pentru clienți corporate, ONG-uri și start-upuri. Satisfacția cea mai mare am resimțit-o atunci când am lucrat în educație alternativă. Acela a fost momentul în care a început și procesul meu de autocunoaștere, care m-a condus către conștientizarea dorinței de a deveni psihoterapeut.
În prezent urmez formarea în psihoterapie analitică și lucrez ca trainer și consilier de brand personal. Multă vreme mi-a lipsit încrederea în mine, tocmai de aceea, lucrând la asta, am simțit că pot să îi îndrum și pe alții din experiența mea. Asta fac prin procesul de personal branding, unde ghidez clienții să descopere valoarea poveștii lor unice, să se exprime autentic și să contribuie într-un mod care este benefic pentru sine și pentru lume.
O altă provocare pentru mine a fost să ies din minte și să îmi dau voie să simt. E o practică de zi cu zi să încetinesc, să fiu prezentă în corp și în conexiune cu mediul și cu ceilalți. Iubesc să fiu în natură și să trăiesc în comunitate. Îmi place mult să dansez, să gătesc, să stau cu oamenii în jurul focului. În fiecare zi învăț să simplific felul în care trăiesc, să mă smeresc, să caut frumusețea și să iubesc.
În tot acest timp am cunoscut sute de oameni în diferite stadii și contexte din viața lor, cum ar fi: schimbarea job-ului, a relației, a stării de sănătate. Am înțeles că fiecare situație este unică și are nevoie de o abordare unică, că suportul emoțional în astfel de momente îi ajută pe oameni să ajungă la cea mai bună versiune a lor.